Къща край гората

Клиент
частен
Статус
завършен
Година
2017

Галерия

ПРОЕКТЪТ

Жилищната сграда се намира в с.Дрен, общ. Радомир, обл. Перник. Парцелът е с правоъгълна форма, леко стеснена в посока североизток. Теренът е с денивелация от северозапад на югоизток. Достъпът от улицата е от североизток по новопроектирана алея. В парцела има и съществуваща двуетажна жилищна сграда, разположена в непосредствена близост до улицата, със самостоятелен достъп до нея.

Новопроектираната жилищна сграда е ситуирана в северозападния край на парцела с вход за сградата от север. От юг е разположена голяма тераса. При това местоположение за къщата се оформя предимно южен и югоизточен  двор.

Проектът е разработен за двуетажна жилищна сграда. Главният вход на къщата е от север. На първия етаж е проектирано преддверие, от което чрез коридор се достигат останалите помещения – баня, дневна с кухненски бокс, две спални и котелно, за което е предвиден и самостоятелен достъп отвън. Лека дървена стълба осигурява връзка с втория етаж. От дневната и двете спални на първо ниво се излиза на голяма южна тераса. На втория етаж е разположена третата спалня с баня и тераса от изток.